Waarom RPO?

Onze unieke aanpak

Wij gebruiken het RPO-model (Recruitment Process Outsourcing), een kosteneffectieve en eigentijdse benadering voor het aantrekken van talent. We bundelen job marketing, interim recruitment, headhunting en employer branding en voeren wervingscampagnes uit onder jouw bedrijfsnaam. We pakken alle leads en reacties direct op voor een optimale candidate experience en de succesvolle kandidaten, die treden direct in dienst bij jou zonder extra bemiddelingskosten.

Afspraak maken

Onze professionals staan graag dichtbij jouw organisatie om vol aandacht
jouw wens/behoefte te onderzoeken en een gedurfde oplossing te bieden.

Ons proces

Maatwerk leveren

 

Afspraak maken

Dit is onze dienst, maar ieder bedrijf is uniek. Het is en blijft maatwerk. Het recruitment proces kan onderverdeeld worden in 3 delen, al dan niet aangevuld met employer branding, jobmarketing en wervingscampagnes:

1 | Strategisch recruitment: people strategie, employee journey, strategische personeelsplanning, kostenreductie recruitment.

2 | Recruitment coördinatie: overkoepelend het overzicht bewaren en coördineren van alle recruitmentactiviteiten binnen jouw organisatie.

3 | Actief recruitment: de rol van Recruiter aannemen en actief werven en hunten om nieuw talent aan te trekken.

Dit doen wij in 3 fases.

Fase 1

Klantimmersie

In Fase 1 start onze samenwerking met een kennismaking en kick-off meeting om de gegeven opdracht concreet te maken, de organisatie te leren kennen en haar wervingsproces te begrijpen. Dat geeft inzicht in wat er al is en we mee door kunnen gaan of waar nog een behoefte ligt aan verandering.

Bij recruitment coördinatie zullen we o.a. inzichtelijk maken wie allemaal betrokken is bij het wervingsproces, welke vacatures er zijn, welke prioriteiten gesteld moeten worden, welke acties al uitgezet zijn, welke nog opgepakt moeten worden en zal een stappenplan volgen van wat nog moet gebeuren en wie waar verantwoordelijk voor is. Wij nemen de trekkerssol hierin.

Bij actief recruitment zullen we actief aan de slag gaan met openstaande vacatures, vacature-intakes houden en vacatureteksten schrijven.

Gericht op recruitment strategie, recruitment coördinatie en actief recruitment.

Neem contact op
Fase 2

Talent Safari

Één van onze kernwaarden is gedurfd. In Fase 2 komt dat goed van pas, omdat het ons in staat stelt buiten kaders te denken in onze tweeledige aanpak voor actief recruitment. Enerzijds benaderen we kandidaten die voldoen aan het gestelde profiel actief en persoonlijk via diverse sites en social media. Anderzijds gaan we gericht aan de slag om jouw organisatie en posities als zeer interessant onder de aandacht te brengen bij nieuw talent. Natuurlijk plaatsen we vacatures op strategische platforms en zetten we jobmarketing in, zodat nieuwe medewerkers niet om ons heen kunnen en de weg naar jouw organisatie makkelijk weten te vinden.Dit doen we van dichtbij, namelijk altijd uit jouw naam. Vervolgens screenen we alle reacties en selecteren we de beste kandidaten op basis van vaardigheden, ervaring en teamfit. Onze aanpak vereenvoudigt en versnelt jouw wervingsproces door een voorselectie te bieden van de meest passende kandidaten.

Gericht op actief recruitment.

Neem contact op
Fase 3

Matchmaking

In de laatste fase matchen we de best passende kandidaten aan jou op basis van persoonlijkheid,vaardigheden, ervaring en bedrijfscultuur met als uitgangspunt een duurzame werkrelaties. Samen met jouevalueren we de voorselectie van kandidaten. Vol aandacht en dichtbij maken wij deel uit van de sollicitatiegesprekken en beoordelen kandidaten op professionele en persoonlijke eigenschappen die voor jou belangrijk zijn. Feedback van jou is cruciaal voor een gezamenlijke besluitvorming. Na overeenstemming volgen de laatste wervingsstappen, waaronder contractondertekening. Wij staan voor een open communicatie en streven naar 100% tevredenheid bij zowel jou als de kandidaat.

Gericht op actief recruitment.

Neem contact op

Onze samenwerkingen

NIEUWSGIERIG NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Neem contact op met onze professionals.