De recruitment uitdagingen van nu

Waarom Forp?

Tegenwoordig is het voor ieder bedrijf een uitdaging om goed personeel te vinden en te behouden. De bedrijven die het wel goed doen, blinken uit in HR en recruitment.

Binnen recruitment zijn de laatste jaren allerlei specialisaties ontstaan. Om personeel effectief te werven, is het voor bedrijven steeds moeilijker geworden deze specialisaties effectief in te zetten.

Met onze nieuwe werkwijze krijg je toegang tot 20+ specialisten, achter één contactpersoon. Zo werkt een compleet team aan jouw werving, terwijl je alleen betaalt voor de uren.

Zo werf je effectiever en goedkoper, dan traditionele wervingsmethodes.

Goede werknemers zijn de belangrijkste factor in de stabiliteit en groei van je bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je het aantrekken en behouden van personeel goed regelt.

Forp laat je zien dat HR en recruitment niet alleen door grote, dure bureaus efficiënt kan worden uitgevoerd. Iedere werkgever kan dit met onze hulp op orde krijgen. Of het nu gaat om een bedrijf met duizenden werknemers, of juist een MKB’er met minder dan 50 werknemers.

We helpen je op een vernieuwende en kosteneffectieve manier, om grip te krijgen op jouw personeelsplanning.

Deze bedrijven zijn blij met ons

Wij werken o.a. voor:

Wat als je HR en recruitment niet op orde is?

Het risico

Aanhoudende personeelsproblemen zorgen ervoor dat je niet verder kunt groeien. Het brengt zelfs de stabiliteit van je bedrijf in gevaar.

Traditionele recruiters en job marketeers helpen niet bij het verbeteren van je HR processen, waardoor hoog personeelsverloop altijd een gevaar blijft. Tegelijkertijd ben je altijd afhankelijk van dure bureaus om de instroom van personeel op orde te houden.

Een hoog personeelsverloop zorgt voor hogere bedrijfskosten (zowel qua tijd als financieel). Je moet steeds opnieuw investeren in het werven en trainen van nieuwe medewerkers.

Een slechte reputatie als werkgever kan een sneeuwbaleffect opleveren, waardoor het steeds moeilijker wordt om talentvol personeel aan te trekken. Dit merk je niet direct, maar het kan op lange termijn grote gevolgen hebben.

Inefficiënte HR-processen kosten veel tijd en middelen, maar leveren weinig resultaat op. Zo gaat productiviteit van je werknemers verloren en mis je kansen op de arbeidsmarkt.

Slecht personeelsbeleid kan dus grote gevolgen hebben voor het concurrentievermogen van je bedrijf. Om die reden is Forp zo opgezet dat we je op alle vlakken van HR en recruitment kunnen ondersteunen.

Statistieken

Deze ervaringen nemen we mee

200+

Vacatures vervuld

5

Internationale projecten

50+

Tevreden klanten

5

Jaar ervaring

Een vooruitstrevend bedrijf met sterk werkgeversmerk

Alles goed doen

Heb je moeite met het aantrekken en behouden van personeel? En ben je op dit moment niet aantrekkelijk voor topkandidaten, die jouw bedrijf verder helpen?

Het goed opzetten van je HR en recruitment met Forp, zorgt ervoor dat je als een vooruitstrevend bedrijf wordt gezien met een sterk werkgeversmerk. Je wordt aantrekkelijker voor goede kandidaten, en je verkrijgt een betere positie op de arbeidsmarkt.

Je krijgt met ons toegang tot gespecialiseerde recruitmentdiensten, zet strategieën op voor effectief personeelsbehoud en krijgt ondersteuning van onze experts in HR en recruitment.

Zo krijg je weer vertrouwen in jouw recruitmentprocessen en stijgt de tevredenheid van jouw personeel. Zo krijg je meer tijd voor andere cruciale onderdelen binnen het bedrijf.

We signaleren samen de grootste problemen en focussen de HR-taken op het oplossen van die problemen. Je komt zo als werkgever beter in contact te staan met gekwalificeerd en gemotiveerd personeel.

Onze kracht

Hoe wij jou helpen

Oplossingen op maat
20+ eigen HR en Recruitment specialisten
Blijvende HR- en recruitment oplossingen
Onze werkwijze in beeld

Het voordeel van de Forp methode

We halen nieuwe kandidaten voor je binnen en werken tegelijkertijd aan het complete recruitment proces. Zo wordt je organisatie beter tijdens onze samenwerking.

Je trekt beter kandidaten aan voor open vacatures, verhoogt het werkgeluk van werknemers en behoudt personeel effectiever.

In de tabel vind je de verschillen met andere recruitment methodes.

Traditionele recruitment bureaus
Job marketing
Forp
Nieuwe kandidaten voor vacatures
Kandidaten goed opgevolgd
Flexibel inzetbaar
Maatwerk dienstverlening
Recruitment vanuit jouw bedrijfsnaam
Jouw werkgeversmerk versterkt
Jouw HR processen verbeterd
Personeelsverloop verminderd
Goede onboarding nieuwe werknemers
Kennisdeling met de opdrachtgever

We helpen je van reactief naar actief recruitment.

Waar we jou mee helpen

Onze belangrijkste HR- en recruitmentoplossingen

Werving vanuit jouw naam RPO

Nieuw personeel aantrekken vanuit jouw naam, op een kosteneffectieve manier.

Lees meer
Jezelf onderscheiden als werkgever Employer Branding

Trek top talent aan, door te laten zien dat jij een goede werkgever bent waar personeel zich kan ontwikkelen.

Lees meer
Personeel boeien en binden HR Ondersteuning

Verbetering van en ondersteuning op alle HR processen, zodat je personeel betrokken blijft.

Lees meer
De resultaten die we behalen

23 FTE ingevuld in 3 maanden voor De NatuurApotheek

De NatuurApotheek is een landelijke erkende apotheek voor natuurlijke geneesmiddelen. Het bedrijf is in 2023 van Pijnacker naar Simpelveld (Limburg) verhuisd.

Hierdoor hadden ze een volledig nieuw personeelsbestand nodig. Forp heeft het volledige recruitmentproces uitgevoerd.

Het probleem

De bedrijfsverhuizing naar de andere kant van Nederland, zorgde voor een noodzaak om 23 FTE op korte termijn in te vullen. Er was geen ruimte om dit intern te regelen. Het hele recruitmentproces is door Forp uitgevoerd.

De resultaten

Op 26 juni 2023 startten we de zoektocht naar 23 FTE.

In 12 weken kregen we 300 sollicitanten binnen, voerden we 234 intakegesprekken en namen we in totaal 27 nieuwe medewerkers aan.

De eerste drie medewerkers zijn gestart in september. In oktober startten er nog eens 22. In november en december zijn nog twee medewerkers aan het team toegevoegd.

De NatuurApotheek

Behaalde resultaten

12

weken

300

sollicitanten

234

intakegesprekken

27

medewerkers aangenomen

NIEUWSGIERIG NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Neem contact op met onze professionals.

Download het gratis Whitepaper

Leer hoe je personeel aantrekt en behoudt

Samen kom je verder. Daarom doen we er alles aan om onze klanten te leren hoe ze beter personeel aantrekken en behouden en een betere werkgever worden.

We verbeteren de processen niet alleen voor je, maar ook mét je.

Wil je direct leren hoe je beter personeel aantrekt en behoudt? Download dan ons whitepaper.

Laat hieronder je e-mailadres achter en je ontvangt het direct in je inbox.

Durf jij het aan mee te gaan op ons avontuur?

Werken bij Forp

We zijn een jonge, ambitieuze en gedreven organisatie met prachtige samenwerkingen en innovatieve ideeën. De mens staat centraal en denken graag buiten kaders om tot mooie oplossingen te komen.

Werken bij