Het begin

Wat een leuk gesprek bij Faam met eigenaar Gert-Jan van Poppel in de mooie Blokstallen in Bergen op Zoom. Faam helpt mensen en organisaties graag vooruit. Met slim asset- en procesmanagement werken ze mee aan een maatschappij waarin iedereen veilig en comfortabel kan werken, wonen, reizen en ontspannen. Niet alleen nu, maar ook straks. Zij helpen klanten met vraagstukken en zijn vaak bij de klant op locatie te vinden.

Gert-Jan vertelt enthousiast: “Faam is een snelgroeiende consultant club met goed opgeleide HBO/Universitaire mensen met veelal een technische achtergrond. We hebben een mooie mix van leeftijden en junior/senior consultants. De meeste consultants zitten op twee of drie projecten waardoor zij bij verschillende klanten en op diverse locaties komen. De uitdaging, dynamiek en afwisseling is wat onze mensen leuk vinden. We bedienen klanten in Nederland en België. Dit jaar bestaan we 11 jaar en als echte Brabanders gaan wij dat vieren. Carnaval en bourgondisch leven is voor ons belangrijk dus we borrelen en eten veel met elkaar. En we gaan ook elk jaar een weekendje naar het buitenland. Superleuk en gezellig!

Fijne samenwerking

In het voorjaar was ik op zoek naar nieuwe consultants en probeerde die eerst zelf te vinden. Maar goed ik heb er natuurlijk niet echt verstand van en bovendien kon ik er niet de volle aandacht aan geven, dus dan zakte het weer weg en was het uiteindelijk niet succesvol. Vervolgens gekeken naar detacheringsbureaus maar die manier van inhuren of het betalen van een fee voor zoveel procent van het jaarsalaris is niet wat wij willen.

Bij de ondernemersclub Stratos waar ik bij aangesloten ben, hebben we een soort prikbord en daar had ik de vraag gesteld: “Dit is wat ik zoek en zit er toevallig een ondernemer in deze groep die misschien een goede tip heeft?” En gelijk kreeg ik een reactie en die zei: “Je moet eens bellen met Dennis van Dijk van Forp, heb goede ervaringen met deze club.” Gelijk gebeld en al snel kwam Dennis hier op bezoek en dat klikte. Forp en Faam lijken ook op elkaar, het zijn beide groeiende en vooruitstrevende clubs. Jullie aanpak sprak mij heel erg aan en toen gelijk besloten om dit met jullie te gaan doen.

Drie nieuwe consultants via Forp

Ons plan was om in 2023 minimaal drie mensen aan te nemen. Begin dit jaar, net voordat Forp in beeld kwam, hadden we zelf al iemand aangenomen. Begin oktober zijn er via Forp twee mensen begonnen en 1 december begint er nog iemand. Drie was voor ons een ambitieus doel maar het zijn er vier geworden! Allemaal goede mensen dus dat is heel fijn. Het is lekker snel en soepel gegaan en dat allemaal dankzij Bjorn Damen van Forp.

Het is ons heel goed bevallen en de samenwerking is heel fijn. Het is Björn goed gelukt om te begrijpen wat voor type mensen we zoeken. Dus niet alleen diploma’s (die je gewoon moet hebben) maar vooral pas je bij Faam! Bjorn praatte ons bij welke kandidaten hij gesproken had en wat zijn bevindingen hiervan waren. Vervolgens maakte hij mooie gespreksverslagen van de intake. Hiermee kon ik dan weer de volgende stap zetten. Bij alle stappen konden we kiezen of wij dit zelf op wilden pakken of dat Forp dat voor ons faciliteerde. Dat is allemaal heel flexibel. Ook de korte lijntjes zijn heel prettig, via app of even een belletje, even een half uurtje inplannen om bij te praten. En  de opvolging vond ik heel goed. Even een appje: “Je had vandaag een gesprek hoe is het gegaan, ik ben benieuwd.”

Echt anders dan andere bureaus

Ook de kandidaten waren enthousiast over Forp. Ik vroeg ze: “Waarom heb je besloten bij Faam op gesprek te gaan?” Een aantal mensen gaf aan dat ze niet op zoek waren naar een nieuwe baan maar toch benieuwd waren naar deze vacature. Ze vertelde mij dat de manier van Björn en hoe hij over Faam vertelde dat dat anders was dan bij andere bureaus. Kandidaten vonden het sterk dat Faam een specialist inzet voor de werving, die Faam introduceert en goed uitlegt wat zij zoeken en de intake doet. Maar dat dan vervolgens Faam het overneemt en dat ze ook gelijk bij Faam in dienst komen. Ze zeiden: “Ik word heel vaak gebeld en meestal ga ik daar niet op in maar ik vond deze echt anders.” Dat vond ik echt opvallend dat kandidaten dat zeiden!

Dus ik ben blij dat ik jullie heb gevonden! En het leuke is dat je vaak trots vertelt over je nieuwe mensen en dat er dan gezegd wordt: “zo dat is knap in deze tijd! Hoe dan?” Ja het is ons gelukt met Forp, dus heb jullie naam al vaak genoemd en een paar keer doorgegeven. Jullie prijs-kwaliteit is ook wel heel aantrekkelijk, de manier van afrekenen is echt anders dan bij de detacheerders. De kwaliteit is goed en het is snel gelukt om ons doel ‘goede mensen binnen onze club te verwelkomen’ te halen.”

Neem contact op