Het begin

Dennis van Dijk, founder van Forp, maakte precies een jaar geleden tijdens de Nationale Jeugdronde in Roosendaal kennis met Martijn Traas directeur Van der Ven auto’s. Via een zakenrelatie kwamen ze met elkaar in contact en vanaf dat moment ondersteunt het team van Forp bij de invulling van diverse vacatures, het schrijven van vacatureteksten en het vergroten van de zichtbaarheid.

Begin dit jaar legde Martijn de hulpvraag voor een passende HR manager bij Forp neer. En er was haast bij want de huidige HR manager had aangegeven op korte termijn op wereldreis te gaan.

Binnen een maand was er een succesvolle match. Dennis vond de HR manager waar Martijn naar op zoek was. Een succesvolle plaatsing dankzij een persoonlijke benadering.

Onze samenwerking

Het Roosendaalse bedrijf Forp, dat landelijk en sinds kort ook internationaal werkt, richt zich op HR advies, recruitment, detachering en werving & selectie. ‘Er was geen ontkomen aan Dennis’, vertelt Martijn lachend over de aanpak van Dennis.

‘Zijn enthousiasme, overtuigingskracht en daadkracht gaven de doorslag. Wij zijn geen doorsnee bedrijf. Wanneer je een standaard selectieprocedure op ons bedrijf loslaat, krijg je heel vaak mensen die niet in de bedrijfscultuur passen. Forp voelde dit prima aan, stemde de teksten hierop af en vond de juiste medewerkers voor ons.’

Snelle groei

Van der Ven Auto’s uit Roosendaal werd 45 jaar geleden opgericht door Wim van der Ven sr. als ijzerhandel. Nadat in 1998 zijn zoon Wim en in 2006 schoonzoon Martijn Traas toetraden tot de directie, ontwikkelde het zich snel tot een professioneel full-service bedrijf in de automotive branche toonaangevend in demontage- en auto recycling. Vijftien jaar geleden hadden ze 25 werknemers, nu ruim 135 en ze zijn en blijven op zoek naar personeel.

Hergebruik

Martijn vertelt trots: ‘Wij handelen in ruim 35.000 auto’s per jaar en hebben 60.000 auto-onderdelen op voorraad. Honderden meters stellingen vol bumpers, stoelen, velgen, banden, ruiten, sproeiers, noem maar op. Allemaal ‘gedemonteerd’ uit auto’s die we dagelijks in het hele land ophalen.

Naast handel in gedemonteerde auto-onderdelen, houden wij ons ook bezig met in- en verkoop van occasions en recycling. Wij geloven in het hergebruiken van auto onderdelen voor een beter milieu. Wij zijn hard onderweg één van de meest moderne demontagebedrijven van Europa te worden!

Weet je dat wij 97% van jouw oude auto hergebruiken? Van een auto die total loss is, halen wij de vloeistoffen eruit, zoals olie, benzine en koelwater en die gaan via ondergrondse leidingen naar opslagtanks. De banden gaan naar ondernemingen die er bijvoorbeeld stoeptegels van maken en kunststof kan nog in auto’s en de bouw hergebruikt worden.’

Venyard uniek

‘Alle werkzaamheden vinden plaats op ons eigen bedrijventerrein van zo’n 11 hectare groot, waar o.a. kantoorruimtes, een demontage hal, een verkoopkantoor, een garage en een magazijn van maar liefst 20.000m² te vinden zijn. Daarnaast hebben wij onze eigen Venyard. Deze bestaat nu 4 jaar en hier kan je zelf onderdelen van onze auto’s demonteren, tegen vaste lagen prijzen. Dit concept is uniek in Nederland.

Onze formule creëert voordelen voor de consument én het milieu. Dat maakt de werkwijze van het bedrijf zeer uniek en tegelijkertijd succesvol, waardoor wij momenteel een grote groei doormaken.

Wekelijks komen hier vele duizenden bezoekers/klanten. Dit zijn vaak handige mensen die interesse hebben in auto’s dus hoe mooi is het dat de medewerkers van Venyard werven onder deze bezoekers/klanten. Dit is heel succesvol dus een geweldige win-win!’

Succes

‘Forp stelde zeker niet teleur en heeft uitstekend werk geleverd. Gelijk vanaf het begin was er de klik en hebben ze ons ontzorgd en geholpen met onze vraagstukken. Ze leverden snel kandidaten met het juiste profiel, passend binnen ons bedrijf. De lijntjes zijn kort en de communicatie goed.

Als wij extra hulp/kennis nodig hebben, weten we Forp te vinden en dat werkt heel fijn. Via Forp heb ik mijn HR manager en meerdere goede krachten gevonden en daar ben ik blij mee.

Kortom, voortvarend en uiterst zorgvuldig. Een plezierige ervaring die ik iedereen kan aanbevelen. Dennis zijn aanpak van “laat mij het nu gewoon regelen, dan komt het goed” heeft hij zeker waargemaakt.’

Neem contact op