In het bruisende hart van Brainport Eindhoven, bij het innovatieve VHE Industrial Automation B.V., spreken we met Marieke van den Biggelaar, HR-manager. Zij vertelt enthousiast over VHE: ‘VHE is een co-development en productiepartner voor innovatieve Original Equipment Manufacturers (OEMs), gespecialiseerd in Machine Control, Machine Connectivity en Motion Control systems. Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen in samenwerking met onze klanten en partners. VHE is actief in de semicon, High-Tech en Energy sector.’

Door de groei en ontwikkeling van VHE ondersteunen Forp collega’s Laura Kerstens, Ramazan Bayram en Ymke Kathmann met HR vraagstukken en recruitment. Tijdens de kick off werden ze met open armen ontvangen. Ze hebben een rondleiding gehad, veel gehoord en gezien gedurende de diverse interne afspraken, kennis maar ook afspraken gemaakt met de Hiring Managers en de onboarding van nieuwe medewerkers bijgewoond. Ze hebben zelfs mee mogen werken aan het assembleren van een kabel. Heel goed om zo het bedrijf te leren kennen en de sfeer te proeven. VHE is een sociaal bedrijf met een gezellige sfeer én vriendelijke en enthousiaste collega’s.

Meedenken en ondernemend

Sinds april 2023 kwam de samenwerking met Forp in beeld, een beslissing die Marieke met veel enthousiasme deelt. ‘Voorheen liep onze werving en selectie voornamelijk via uitzendbureaus, maar de kosten stegen en de inleentermijn nam toe, tijd om dus om naar alternatieven te kijken.

In diezelfde periode kwam ik met Dennis van Dijk, founder van Forp, die ik al kende vanuit de netwerkclub de Business Circle, in contact. Forp bleek een goede oplossing voor ons te hebben en kon een stuk recruitment overnemen. Dennis is heel ondernemend en wilde graag meedenken over het volume dat wij nodig hadden. Op deze manier konden wij ook eens proeven hoe het nou is als een andere partij recruitment op zich neemt. Hoeveel goede mensen kunnen zij binnenhalen en blijven die dan ook langer bij ons werken?

Wat volgde was een soepele samenwerking, waarbij Forp niet alleen flexibiliteit toonde, maar ook creatief meedacht en bereid was om als pilot een prijs per geleverde kandidaat te hanteren. De commerciële afspraken waren snel gemaakt en wij wilden snel van start. Ook dat kon Forp waarmaken, omdat Dennis voor Laura, Ramazan en Ymke al tijd gereserveerd had, zodat ze gelijk bij ons konden beginnen.’

Mensgericht, betrokken, flexibel en professioneel

‘Forp is heel mensgericht, flexibel en professioneel. De betrokkenheid is groot en ik merk dat er bij hen veel meer diepgang is. Ze weten snel tot de kern te komen, ze hebben inlevingsvermogen maar zijn tegelijkertijd zeker ook doelgericht. Ze maakten een plan van aanpak, een project aanpak en een voorstel.

In het voortraject heb ik bewust de managers bij elkaar gehaald om de presentatie van Forp met hen door te nemen. Hierdoor waren ze goed voorbereid, wisten ze wat er gevraagd ging worden en konden ze zich tijdig afvragen of ze hier gehoor aan konden geven.

Communicatie vooraf is heel belangrijk als je zo’n nieuw kanaal introduceert.

Heel snel zaten Ramazan en Laura met elke manager afzonderlijk aan tafel om hun persoonlijke wensen te bespreken. Mooi zo’n stuk maatwerk per manager. Dat is ook wat wij als HR-afdeling heel erg leveren. Dan is het fijn dat de partij die je inhuurt dat ook doet en belangrijk vindt.

In principe worden ze een klein onderdeeltje van je bedrijf en dan zijn zulke zaken belangrijk.

In de aanvangsfase hadden Laura, Ramazan en ik vrijwel dagelijks contact, dat liep prettig en soepel. Zij voelden alles goed aan en waren snel wegwijs in onze organisatie, wat knap is, want je moet altijd even aan elkaar wennen.

Laura, Ramazan en Ymke wisten snel de juiste stappen te zetten.’

Fijne club mensen om mee samen te werken en te sparren

‘Forp is een fijne club om mee samen te werken, waarbij het ook heerlijk was om af en toe even te sparren en ze even mee te laten denken. Dennis bracht voorafgaand aan het traject enkele zaken ter sprake waar ik zelf nooit aan had gedacht.

Het is waardevol dat iemand met HR-expertise soms op een andere, verhelderende manier naar zaken kan kijken.’

Efficiëntere werving, kostenbesparing en lagere uitstroom

‘Forp heeft het afgelopen jaar 15 mensen bij ons geplaatst zowel assemblage- en logistiek personeel, als geschikte kandidaten voor andere functies. Deze samenwerking heeft niet alleen geleid tot efficiënte werving, maar ook tot een kostenbesparing en lagere uitstroom.’

Op veel vlakken toegevoegde waarde

‘Deze samenwerking gaat verder dan enkel recruitment. Altijd leuk en goed om te professionaliseren en samen nieuwe stappen te zetten.

Op veel vlakken ervaar ik jullie toegevoegde waarde als een waardevolle partner.

We gaan dit jaar zeker verder met de samenwerking met Forp na de mooie resultaten van afgelopen jaar.

Wij hebben geëvalueerd en afspraken gemaakt met de managers over de verwachtingen voor het komende jaar. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen de behoefte aan flex en vaste nieuwe mensen.

Verder staat een meer strategische personeelsplanning voor ons op de agenda.

Ik beveel Forp zeker aan om de resultaten en het maatwerk dat ze geleverd hebben, maar zeker ook de betrokkenheid en de laagdrempeligheid. Echt een Brabants bedrijf.

Ze denken heel goed mee, ook buiten de gebaande paden en er is veel ondernemerschap.’

Neem contact op