Wat is Campus Recruitment?

Een strategische wervingsbenadering

Campus Recruitment is een strategische wervingsbenadering waarbij jouw organisatie actief betrokken is bij het aantrekken en selecteren van jong talent, voor afstudeerstages, traineeships en starters-banen. Met campus recruitment willen we jong talent spotten, enthousiasmeren en binnenhalen als nieuwe kracht binnen jouw bedrijf.

Afspraak maken

“Campus Recruitment is niet alleen gunstig voor bedrijven, maar ook voor studenten,
omdat het hen toegang geeft tot carrièremogelijkheden, professionele ontwikkeling
en praktische ervaring nog voordat ze afstuderen. Het is een win-winbenadering die
bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van zowel bedrijven als jong talent.”

Het proces

De verschillende stappen

Relaties opbouwen? Samenwerking met onderwijsinstellingen

Organisaties werken samen met universiteiten en hogescholen om relaties op te bouwen en de mogelijkheid te hebben om zichzelf te presenteren aan studenten. Dit kan via carrièrebeurzen, workshops, gastcolleges en andere evenementen op de campus.

Meer bekendheid? Wervingsevenementen

Je kan specifieke wervingsevenementen op campussen organiseren, zoals bedrijfspresentaties, workshops, hackathons en case-competities, maar ook projectbezoeken organiseren bij jou op locatie. Dit geeft studenten de kans om jou als werkgever en de cultuur te leren kennen en via speeddates contact te hebben met recruiters. Een mooie manier om dichtbij aanstormend talent te zijn.

Jonge professionals? Stage- en afstudeerprogramma’s

Je maakt kennis met stagiaires en afstudeerders, je kan ze voor lange tijd volgen binnen je organisatie, ze werken vaak aan mooie onderzoeken en opdrachten waar je als organisatie zelf vaak geen tijd voor hebt en het bied je de kans om de krenten uit de pap te vissen. Kortom, een win-win situatie voor de student en jou!

Waarom Campus Recruitment?

De voordelen op een rijtje:

Het aantrekken van jong en fris denkend talent.

Het invullen van entry-level posities.

Het versterken van de bedrijfscultuur met nieuwe perspectieven.

Relaties opbouwen met toekomstige professionals EN HET MERKBEWUSTZIJN TE VERGROTEN ONDER STUDENTEN.

Fase 1

Onderzoek

In de eerste fase wordt er een kort onderzoek gedaan naar welke scholen, opleidingen en studieverenigingen in de omgeving relevant zijn om te benaderen. Zodra dit onderzoek klaar is worden de 1e contacten gelegd met de instanties.

Neem contact op
Fase 2

Uitwerken

Wij gaan aan de slag met het opstellen van een Campus Recruitment Rapport. In dit rapport staat onder andere een jaaragenda van het betreffende schooljaar opgenomen. Hier staan alle activiteiten en aanvullende informatie in voor het nieuwe schooljaar. Op die manier is er inzichtelijk wanneer er bijvoorbeeld stageperiodes zijn, wanneer er gastcolleges gegeven kunnen worden en wanneer er bedrijvendagen/ stagemarkten zijn etc.

Neem contact op
Fase 3

Coördinatie

In fase 3 wordt het Campus Recruitment uitgevoerd conform het rapport welke in fase 2 opgesteld is. Wij coördineren in deze fase het gehele schooljaar het Campus Recruitment zodat dit goed verloopt. Denk hierbij aan het aanstellen van de juiste ambassadeurs binnen de organisatie of het verzorgen van een gastcollege door de juiste personen binnen jullie organisatie.

Neem contact op

NIEUWSGIERIG NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Neem contact op met onze professionals.